Over Daphne

Wie ben ik?

Daphne Guerra, afgestudeerd als sportdiëtiste. Mijn interesse in sport en sportvoeding is ontstaan door mijn eigen sportervaringen. Van mijn 7e tot mijn 18e heb ik wedstrijden geschaatst, waarvan een paar jaar in de selectie van zuid Nederland. Vanaf mijn 18e voornamelijk recreatief en als training voor de zomer. Naast het schaatsen begon ik met wielrennen als training, maar hier kon ik het niet bij laten en ging vervolgens ook wedstrijden rijden.

Door deze sportervaringen ben ik altijd bezig geweest met voeding. Ik zocht tot in de puntjes uit welke voeding ik het best op welk moment kon eten. Tijdens de hbo studie Voeding en Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool heb ik verschillende keuzevakken gevolgd, waarvan o.a. sportvoeding, psychiatrie en een minor ondernemen. De studie heb ik afgesloten met mijn scriptie over voeding bij mannelijke semi-profwielrenners van Metec-Continental Cycling team.

Na de diploma-uitreiking heb ik mezelf ingeschreven bij de kvk en het kwaliteitsregister. Stilzitten kan ik niet, vandaar dat ik gelijk door ben gegaan met de post-hbo cursus sportdiëtetiek aan de HAN. Sinds januari 2019 mag ik mezelf officieel sportdiëtiste noemen!

Ik werk samen met de sportschool Sport Assistance in Breda. Bij deze sportschool ben ik terecht gekomen door de jaarlijkse sportonderzoeken die we bij de schaatsselectie hadden. In de jaren daarna ben ik hier altijd zelf blijven trainen. Eenmaal afgestudeerd als sportdiëtiste begeleid ik verschillende sporters met hun voedingsdoelen. Dit doe ik op alle niveaus, van beginnende sporters tot professionele sporters.

De combinatie van voeding & sport is erg belangrijk. Met de juiste voeding kan je álles uit je trainingen en wedstrijden halen. Daarnaast is sporten essentieel voor een gezonde leefstijl. Sporten kan weer bijdragen bij het behalen van je voedingsdoelen zoals afvallen of aankomen.

Maar nu genoeg over mij.. op naar jouw doelen!

 

SAMEN AAN DE SLAG? LET'S GO!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.